Riasztórendszer jelzéseinek adatátvitele

Riasztórendszere az alábbi adatátviteli technológiák segítségével kommunikálhat távfelügyeleti központunkkal.

Telefonos átjelzés

Az Önhöz felszerelt riasztóközpont más (üzenetrögzítő, modem) készülék működését nem zavarja. Bármilyen berendezés használata esetén elsőbbséget élvez a riasztóközpont adatátvitele. Természetesen a telefonvonal működésképtelensége esetén az átjelzés nem tud megvalósulni.
Javaslat: a telefonvonal illetve központ esetleges javítása vagy karbantartása esetén javasoljuk Megbízóinknak a riasztó rendszer rendeltetésszerű működésének ellenőrzését.

Telefonos távfelügyelet esetén fontos, hogy a telefonvonal elérhető távolságban legyen a riasztórendszer központi egységétől. Az analóg telefonvonal (vagy ISDN, ADSL, DSL vonal esetén analóg kimenet, illetve GSM adatátvitelnél is) használata telefonköltséget jelent az Ügyfélnek (~ havi nettó 1 500 Ft). Tájékoztatjuk, hogy hívásvárakoztatást, híváskorlátozást, valamint ikervonalat nem lehet alkalmazni távfelügyelet esetén.

GPRS átjelzés - nyugtázott adatkapcsolat

A GPRS átjelzés alkalmazása lehetővé teszi a jelzések számának megtöbbszörözését és a biztonságos adatátvitel garantálását azonos üzemeltetési költségek mellett. Távfelügyeleti központunk képes a GPRS modulok életjeleit akár 25 másodperces rendszerességgel is fogadni.
A GPRS átjelző készülék riasztás vagy egyéb esemény bekövetkezésekor a riasztórendszer központ által kezdeményezett telefonhívást fogadja, a Contact ID adatokat feldolgozza, majd IP alapú csomagként a GPRS hálózaton keresztül továbbítja a távfelügyeleti központ felé. Az üzenetek fogadásáról a készülék nyugtát kap, így ezzel a legbiztonságosabb átjelzés valósítható meg.

Adatátvitel